Стълбището

Go down

Стълбището

Писане by Nicole Skyler on Пет Фев 15, 2013 9:23 pmBut if I kiss you will your mouth read this truth,
Darling how I miss you, strawberries taste how lips do,

And its not complete yet, mustn't get our feet wet,
Cause that leads to regret, diving in too soon.

avatar
Nicole Skyler
i don't do drugs. i am drugs
i don't do drugs. i am drugs

мнения : 205
пари : 22190

Герой
Живее в: West Coast
Гледа на нещата: реалистично
Извънкласни занимания:

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Стълбището

Писане by Sienna Agron. on Пон Фев 25, 2013 5:09 pm

Животът е интересен, когато е разнообразен. Всяка изминала минута бе все по-трудно да повярва на тази измислица, която си бе съчинила, за да успокои съвестта си. Може пък да бе, но съществуваше и онзи малък детайл, който съобщаваше, че всяко разнообразие има своя цена. Тогава по-вероятно за Сиена бе да избере монотонността на ежедневието, включваща няколко лекции, следобедно кафе в приятна компания и канцеларска работа в някоя фирма. Не харесваше еднообразното разпределение на копирни страници в три дни от седмицата и проверка на всички разходи на малката издателска къща в два дни от седмицата, но ако това бе цената на половината наем, който трябваше да изплаща, то бе готова.
Гледаше право към часовника на отсрещната стена почти от половин час. Вече дори не следеше стрелките, а слушаше ясното тиктакане, заглушавано от време на време от отварянето на врати, стъпки по коридорите, тих смях и по-високите тембри на учителските гласове. Едновременно караше поне три лекции – история, английска литература и френски. От последната схващаше съвсем малко, защото почти не бе учила френски. Знаеше едва няколко фрази. Беше подранила в целта да се откаже, защото чувстваше, че клони в тази посока. Достатъчно дълго време бе била опитно зайче, че защо да се поставя отново в подобна роля? Но пък Клайд и неговото упорство и способност да убеждава хората, а и парите, които можеше да получи на мига, а не да реди листи, отговаря на телефонни апарати или преглежда отчети, а от нея се искаше единствено да бъде тестер на лекарство. Едва ли имаше какво толкова да се обърка. Може би за известен период нямаше да се чувства на себе си, щеше да усеща разни аномалии в тялото си или да се оплаква от главоболие и косопад, но можеше да се преживее. Пък и хората казваха, че колежанските години надминават по забава и разнообразие гимназиалните, така че защо да се заробва отново в уроци. Накрая най-вероятно щеше да излезе девица без собствено мнение и единствена възможна работа като служителка в градската библиотека, защото щеше да носи вълнени пуловери и карирани поли. Самата мисъл прокара студени тръпки по кожата й. Агрон не желаеше това за себе си и се съмняваше майка й да го одобрява от отвъдния свят. Жените от семейството й се носеха с името на опърничеви, устремени и амбициозни, които постигат всичко. Май беше крайно време да освободи буйната си половинка и да се отдаде на живота, а не просто да плава по повърхността като хартиена лодка. Убеждаваше се все по-яростно и малко, но успешно, потулваше съвестта си и вината от пропуснатите лекции, като в същото време вратата се хлопна и по пода оттекнаха познатите безгрижни крачки.


lay down next to me, don't listen when i scream;
let the bed sheet soak up my tears and watch the only way out disappear; don't tell me why, find more lyrics at kiss me goodbye; neither ever, nor never goodbye.
avatar
Sienna Agron.
Алфа Гама Делта
Алфа Гама Делта

мнения : 13
пари : 21404

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите